Crowdfunding aanvraag: YourFX

Waar wordt de financiering voor aangewend? https://www.geldvoorelkaar.nl/geld-investeren/projecten/project.aspx?id=5714

De financiering wordt aangewend voor de opstart van een nieuw op te starten bedrijf, voortvloeiend uit een reeds bestaande succesvolle onderneming. De onderneming in verhuur en verkoop van evenementenapparatuur, zoals special effects, splitst haar verkooptak en haar verhuurtak. De verhuurtak gaat als nieuwe onderneming zelfstandig door in een nieuwe vorm: YourFX. YourFX zal de activiteiten van de verhuurafdeling van MagicFX te Boxtel overnemen. Dit betekent overname van de voorraad, overname van de klantenportefeuille, investering in apparatuur, inrichting van het te huren bedrijfspand, opstartkosten van de B.V. en voorfinanciering van de debiteuren.
De opstart van deze onderneming geschiedt in Cuijk, Brabant.
 
Beschrijving van de onderneming en de ondernemer
YourFX gaat zich verder specialiseren in het verhuren van special effects voor evenementen. Door de overname van de huidige verhuurtak van MagicFX start YourFX direct met een bestaande afzetmarkt. YourFX wordt gestart door Daniel Theunissen, de huidige Rental Manager van MagicFX. Met 8 jaar dienstverband op verschillende functies kent hij de gehele markt, alle afnemers en heeft alle valkuilen en uitdagingen inmiddels gezien. 
 
Profiel_5714_2_152535.jpg

Wat is het verwacht omzetniveau?

Het omzetniveau in jaar 1 zal liggen op ruim 110.000 euro. Doordat de volledige klantenportefeuille wordt overgenomen van MagicFX en de relaties bekend zijn met de ondernemer Daniel Theunissen is de omzet absoluut gegarandeerd.

Op welke wijze denkt u uw verplichtingen na te komen?

Doordat ik zekerheid heb van een klantenportefeuille en dus gegarandeerde omzet, bied het mij gemakkelijk de mogelijkheid om aan mijn verplichtingen te voldoen. Buiten de overname om, zijn de kosten erg laag, waardoor er voldoende resultaat overblijft om aan alle verplichtingen te voldoen.

Tevens door een gepaste boekhouding te voeren met OAMKB ben ik prima in staat netjes aan mijn verplichtingen te voldoen. OAMKB biedt voor mij 24/7 inzicht in mijn financiële huishouding, waardoor ik prima in staat ben om alle verplichtingen in kaart te brengen en te voldoen.

Afzetmarkt en concurrentie
In Nederland zijn er drie spelers op het terrein van verhuur van special effects. De twee concurrenten bevinden en richten zich op de regio’s Amsterdam en Groningen en vormen in geen enkel opzicht een belemmering voor YourFX in Cuijk. Doordat MagicFX een zeer groot en gewaardeerd merk is in deze branche, loopt YourFX hiermee al vanaf aanvang voorop. Het merk is gewild en gevraagd en daardoor is de concurrentie eigenlijk al een stap vóór. De afzetmarkt beperkt zich echter niet tot Nederland. MagicFX verkoopt en verhuurt nu al in ruim 88 landen en aangezien YourFX de complete verhuurtak overneemt, liggen de ambities ook over de Nederlandse grens. Hierin is voor zover bekend geen concurrentie.
 
Toekomst
Er zullen, ook in de toekomst, evenementen van elke grootte en vorm blijven bestaan. Doordat de afzetmarkt zich uitstrekt over 89 landen en het huidige vaste klantenbestand wordt overgenomen, zal het omzetniveau bij aanvang al rond de €100.000,- liggen. Door slimme inzet van SEO en sociale media zullen de activiteiten breder uitgedragen worden en verwacht YourFX in de komende 5 jaar door te groeien naar een omvang van ten minste 5 medewerkers en een grootte verruiming van het assortiment.
 
Rechtsvorm onderneming
YourFX wordt als BV gevestigd in Cuijk en gespecialiseerd in special effects voor bedrijven, particulieren en evenementen. 
YourFX gaat een zeer uitgebreid special effects-pakket aanbieden. Je moet dan denken aan de kleinste bellenblaasmachine tot zeer grote en professionele vlammenwerpers.
 
Waarom vraag ik geld via Geldvoorelkaar.nl
Als startende ondernemer heb ik zelf het geld voor de opstart van een eigen bedrijf niet beschikbaar en zijn de traditionele geldverstrekkers niet bereid dit te financieren aangezien ik nog geen afgesloten boekjaren heb. Mijn boekhouder heeft zijn financieringsbehoefte ook via Geldvoorelkaar.nl georganiseerd en dit heeft ook voor mij de doorslag gegeven een beroep te doen op crowdfunding en de gedachte dat er meer en diverse investeerders zijn die een gezamenlijk doel hebben: mijn onderneming succesvol maken en gezond houden. De sociale component is voor mij erg belangrijk. Daarnaast is het een heel mooie mogelijkheid om direct onder een grote doelgroep bekend te worden.
 
 
Wat is mijn tegenprestatie?
Als tegenprestatie voor de investeerders bied ik een rentepercentage van 8,5% en bied ik een extra gadget aan, zoals hieronder omschreven:

Voor een investering?tussen 500 - 1500 10% korting op eerste huurorder en 3 buizen confetti cadeau.

Voor een investering tussen 1500 - 2500 20% korting op eerste huurorder en 6 buizen confetti cadeau.

Voor een investering boven 2500 30% korting op eerste huurorder en 9 buizen confetti cadeau.
 
Meer info over de producten
Special effects, onmisbaar tijdens een spraakmakend evenement. Licht en geluid zijn de basis van een goede show, maar het publiek gaat pas echt los als er special effects aan toe worden gevoegd. YourFX kan de volledige show faciliteren maar u kunt bij ons ook terecht voor losse verhuur. Door de juiste combinatie van vuur, confetti, streamers ,co2-effecten, water fonteinen of laser verast u het publiek keer op keer en brengt het evenement tot een hoogte punt.
 
Confetti en streamer effecten
Confetti en Streamers, de knaller op elk evenement. Of u nu een kleine opening van 50 personen heeft, of een stadion gevuld met 80.000 supporters. Allen zullen verrast zijn door dit geweldige effect (op maat). Streamers kunnen op verschillende manieren afgeschoten worden en confetti kan ook op verschillende wijze weggeblazen worden zodat de effectduur veel langer is dan bij het wegschieten. Op sommige situaties wil je geen knal (video/opname), hiervoor hebben we geruisloze machine`s met een effectduur van wel 3 minuten.

Bereik: Streamers 10 – 50 meter en confetti 5 – 35 meter
Al onze confetti producten zijn brandvertragend en is niet electronisch geleidend (gecertificeerd). Sommige soorten confetti is zelfs biologisch afbreekbaar
 
CO2 effecten
De bekende witte rookpluimen! Om het publiek af te laten koelen of gebruik deze in de openlucht als gaaf spectaculair effect!
Het vloeibare gas wordt in speciale CO2 Jets gepompt, waar het vliegensvlug verdampt. Dit geeft een grote wolk CO2 die afhankelijk van de luchtvochtigheid en type kanon een zichtbare hoogte tot wel 20 meter kan bereiken! Omdat het geen gebruik van rookvloeistof word gemaakt verdwijnt deze wolk weer binnen enkele seconden na het sluiten van de CO2 toevoer.
 
Vuur effecten
Een van de spectaculairste effecten zijn vlammen. Voor zowel binnen als buiten. zijn deze te gebruiken en je hebt er geen vuurwerkvergunning voor nodig. Warm uw publiek op met een combinatie van verschillende vlameffecten voor een geweldige show.
Onze vlameffecten zijn veilig bij normaal gebruik. De minimale hoogte van een zaal moet 5 meter zijn. Wij kunnen vlammen tot wel 12 meter in 5 verschillende richtingen en kleuren.
 
Water effecten
Een complete watershow indoor is een ware belevenis. Hoewel watershows veelal buiten toegepast worden, is het effect binnen zeker zo spectaculair?en de mogelijkheden zijn uitgebreider dan u denkt. Electronisch gestuurd water maakt het mogelijk binnen de beschikbare ruimte een maximaal resultaat te behalen. Het is heel gemakkelijk om met ledverlichting de stralen in kleuren te laten veranderen.
 
 
Deze aanvraag is mede mogelijk gemaakt door Pieter Kuenen van OAMKB https://www.oamkb.nl/pieterkuenen
Meer informatie over crowdfunding vindt u hier: https://www.onlineaccountantsmkb.nl/weblog/crowdfunding-de-oplossing-voor-kleine-ondernemingen-als-banken-achterblijven.html

 2014-01-06