No trust, no glory!

i trust uEen regelrechte aanrader qua managementboek: ‘I Trust U. Managen vanuit vertrouwen’. boek van Tica Peeman (directeur-eigenaar van VIStrainingen). Een erg leesbaar, leuk en praktisch boek over loslaten in het bedrijfsleven. Over het loslaten van controle en oude vertrouwde denkbeelden zodat nieuwe ideeën kunnen ontspruiten.

Peeman stelt dat in veel organisaties medewerkers ten onrechte worden aangestuurd met honderdduizenden regels en geen enkele vrijheid. Dit zou juist contra-productief werken. Je moet medewerkers juist zoveel mogelijk vrij laten en vertrouwen geven. Dit is een van de meest krachtigste vormen van motivatie en inspiratie.

Pingpongballen

Als je veel vrijheid en zelfstandigheid geeft, wordt het wel een stuk belangrijker om op output en succes te sturen. Peeman geeft een erg leuk, morgen in te stellen, voorbeeld vanuit haar eigen organisatie om vervolgens de mate van succes te meten. Je zet een plexiglazen buis in het bedrijf neer en koopt veel opvallend gekleurde pingpongballen. De buis ijk je met je jaartargets die je samen hebt opgesteld. Vervolgens gooi je er pingpongballen in, waarbij één bal bijvoorbeeld voor x euro omzet staat. Er mag pas een bal in worden gegooid als de factuur de deur uit is! De buis staat midden op kantoor en zo heeft iedereen een goed zicht op de vorderingen en hoe het bedrijf er door het jaar heen voor staat.  Superidee, wellicht nog elke medewerker een andere kleur bal geven en dan is ieders bijdrage helemaal zichtbaar!

Sociale innovatie

In het boek is verder onder meer te lezen dat sociale innovatie wordt geremd doordat 70 procent van de bedrijven nog te hierarchisch is georganiseerd om flexibel en vernieuwend bezig te zijn. Door veel bestuurslagen en leidinggevenden komen nieuwe ideeën van werknemers moeilijk naa rboven en is de betrokkenheid van het personeel minder groot. Daarom zijn plattere organisaties nodig.  Lang leve het MKB!

Alle interessante ins & outs van het boek hier behandelen, is geen doen. Daar zit het boek namelijk veel te vol mee. Ik zou zeggen: schaf het aan of geef het als cadeau aan iemand. Het is actueel, relevant en betrokken. Ik heb het zelf gekregen van Vincent van Harte en het is een erg positief cadeau om te geven vind ik. Het getuigt ervan dat je als werkgever sowieso zelf een groot hart hebt voor je medewerkers en bereid bent om ze de nodige ruimte en vertrouwen te geven. En dat getuigt weer van kracht!

Bron: Ondernemen Blog